♥ Lentera Qalbu ♥

Cermin Hati menuju Inspirasi

Bismillah...


Sehela nafas menghembuskan secara perlahan...kaki melangkah mengayun terus. lelahkah? sesampainya pada tujuan tak patut kita surut. Allah bersama menemani setiap liku dan lurusnya jalan ini...

"Rabb jika aku meminta fatwa pada hati, harus memilih.."maka gerakan hati pada ketetapan yang engkau Ridhoi...sesekali mata, lisan dan niat ini kelabu seperi halnya debu...terhempas angin dan berserakan tiada arti..."

"Rabb bukan enggan hamba terus bersujud, namun ego hati terkadang tak memberatkan betapa pentingnya sebuah untaian do'a"

"Rabb...hujamkan pada hamba akan keyakinan serta keikhlasan dalam meniti jalan yang Engkau Ridhoi...sungguh naif diri megaku taqwa nyatanya diam-diam hati berdusta"

"Rabb...kusemai setiap kata...aku ingin menjadi hamba yang taat...namun realita niat hati berkata sbaliknya..."

Aduhai jiwa hampa, kembalillah pada Rabb mu...ia sungguh Maha Pengasih Penyayang...selaksa jiwa hampa, namun Allah mengisinya dengan cahaya taiada tara...silaukah? sungguh pejamkan saja mata dan rasakan hangatnya...
"♥ Assalamu'alaikum...selamat datang di blog sederhana ini. semoga setiap rangkaian kata-kata bisa menginspirasi & memberi motivasi hingga menjadikan lentera penerang dalam hati...♥"

♥..Inilah Aku..♥

Foto Saya
Tuti R.Lestari
"Seorang hamba Allah yang senantiasa berusaha menjalankan titah-titah Rabbnya... Semoga setiap goresan pena dapat memberikan inspirasi dan Motivasi..."
Lihat profil lengkapku

Blog Archive

:::: Translet ::::

English French German Spain Italian Dutch

Russian Brazil Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Translate Widget by Google
Ada kesalahan di dalam gadget ini

Entri Populer

Follow

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...